Skip to main content
 

Els Claret Llops

 

Els Claret Llops

Bàsquet a Gràcia, des del 1935

Els orígens del Bàsquet Claret Llops es remunten al 1935, uns anys després de la inauguració del camp de bàsquet del Col.legi Claret de Barcelona al 1929. Des d’aleshores i fins els nostres dies,  s’ha anat forjant una comunitat amb vocació d’escola de bàsquet federat, que competeix com ho fan els clubs.

Una mica d’història

Si bé al 1936 el bàsquet ja esdevenia una activitat regular al pati del Col.legi, es va assentar per complet a la dècada dels 40 del segle XX, amb la participació als torneigs diocesans de l’època. És, però, amb l’arribada de la democràcia que trobem abundants testimonis de l’activitat de la secció de bàsquet. 

A la segona meitat dels 70, s’inicia l’activitat de l’Escola de Bàsquet, un dels pilars fonamentals del club que il.lustra un cicle virtuós: els jugadors/es amb interès per esdevenir entrenadors s’inicien familiaritzant amb aquest esport als futurs jugadors i jugadores del club, encara ben menuts (dels 3 als 7 anys). També és en aquesta època, al 1979, que se celebra la 1a Diada, la festa gran dels Claret Llops. Aquell mateix any, Pedro Martínez, actualment dedicat professionalment al bàsquet, entrenava al Cadet -masculí, no hi havia encara secció femenina.

Els canvis socials dels 80 arriben al club i amb ells, els equips femenins. El primer equip femení documentat consta al 1982 i quatre anys més tard, al 1986 ja oficialment federades com a Mini, s’emportaven el Trofeu Molinet de minibàsquet, el més antic de l’estat i únic a Europa. Un any més tard repetiria èxit el Mini Masculí. També el 1987 es va federar per primera vegada un equip sènior. 

Les primeres dècades del segle XXI transcorren incorporant equips tant femenins com masculins en totes les categories. L’activitat de totes dues pistes s’afiança iniciant activitats com el Torneig de Reis de minibàsquet -des del 2011 i sols interromput al 2021 a causa de la pandèmia causada pel virus covid-19- o el Campus Claret Llops al 2016, pensat per a fer club durant la Setmana Santa i tecnificar abans d’encarar la fase final de la temporada. 

Entre els èxits a celebrar, el 2015, el club s’adjudica la Copa Colegial masculina i l’any següent, la femenina. Al 2018, el Mini A Femení i el Júnior A Femení s’alcen campions de Catalunya de les seves categories. El 2020 el club va celebrar l’ascens a Copa Catalunya del Sènior A Masculí mentre que el femení va ascendir a Segona Catalana la temporada 2021-22. 

Cronologia

1929
Inauguració del camp de Bàsquet
1934
Primer equip documentat
1936
El bàsquet ja és una activitat regular al pati de l’Escola
1976
Comença l’activitat de l’Escola de Bàsquet
1979
1ª Diada Bàsquet Claret Llops
1982
Unió Esport registrada a la Generalitat de Catalunya.
Primer equip femení
1986
Registrats els primers equips amb denominació federativa de Mini A i B.
El Mini A Femení guanya el Trofeu del Molinet de minibàsquet
1987
El Mini A Masculí guanya el Trofeu del Molinet de minibàsquet.
Primer equip sènior sota competició federativa
2011
Primera edició del Torneig de Reis (Pista Mini)
2015
Es guanya la Copa Colegial Masculina
2016
Es guanya la Copa Colegial Femenina.
1r Campus Claret Llops (Setmana Santa)
2018
Júnior A Masculí i Mini A Femení, campiones de Catalunya
2020
Ascens a Copa Catalunya del Sènior A Masculí
2021
Ascens a Segona Catala del Sènior A Femení
2023
El Cadet A Masculí guanya el Campionat de Barcelona.
2023
El Pre-Infantil Femení, Sots-campió territorial de Barcelona i de Catalunya
Darrere memòria d’activitats

Descarrega la nostra darrera Memòria d’Activitats

Descarregar ara