Skip to main content

Una de les novetats de la 43a Diada ha estat la col.laboració amb acidH -Integració i desenvolupament per a la Intel.ligència Límit- per a fer de la nostra Diada un event de visibilitat i inclusió a través de l’esport. Alguns dels seus membres van col:laborar amb els nostres entrenadors i van donar suport a l’esdeveniment el divendres 19.

Encara que la pluja no ens va deixar acabar els partits d’Interclasses a partir de 2n, vam mirar de compassar el màxim d’activitats possibles fins al partit clàssic d’entrenadors retirats -enguany liderat per Jan Martínez i Oriol Closa com a capitans-. Els companys/es d’acidH van donar suport en la mesura del que la pluja va permetre durant els concursos de triples i de habilitats a la pista gran. Més tard, tant els nostres entrenadors/es com els membres d’acidH van veure la seva col.laboració reconeguda mitjançant un diploma amb la representació la Universitat Ramon Llull- Blanquerna (Marta Moragas); acidH (Ferran Delgado) i la directiva del club.

La missió de l’acidH és millorar la qualitat de vida de les persones amb intel·ligència límit, mitjançant una atenció integral, independentment de la seva etiologia i de si hi ha algun altre trastorn. Les persones amb IL són aquelles que les seves capacitats intel·lectuals es troben just per sota del que es considera normal segons la OMS. A més presenten un dèficit en la capacitat adaptativa, almenys en dues de les següents àrees: comunicació, cura personal, vida domèstica, habilitats socials / interpersonals, utilització de recursos comunitaris, autocontrol, habilitats acadèmiques, treball, oci, salut i seguretat. Aquests dèficits fa que siguin persones especialment vulnerables amb dificultats personals, socials, educatives i laborals per a enfrontar-se a les exigències de l’entorn, éssent necessari ajustar els suports a cada persona.